duminică, 17 aprilie 2011

Scoala de soferi Cluj & Instructor auto Cluj - Informatii pentru obtinerea permisului de conducator auto.

Pachetul serviciului de scolarizare, in vederea obtinerii permisului de conducator auto categoria B, cuprinde: 
 1.  Instruirea teoretica, in vederea dobindirii cunostintelor prevazute in codul rutier in vigoare. Se desfasoara intr-o sala special dotata si amenajata, sub indrumarea personalului specializat  de legislatie rutiera, elemente de conduita preventiva, conducere ecologica, mecanica si prim ajutor in caz de accident, care vor dura 24 de ore.
 2. Partea de instruire practica se desfasoara folosind autovehicolul"SCOALA"sub directa supraveghere si indrumare a unui instructor auto specializat, urmarindu-se o programa de instruire specifica, adaptata la nevoile fiecarui cursant in parte, in functie de capacitatile psiho-motorii si temperamentale ale acestuia, abordandu-se trasee si exercitii de formare si cultivare a reflexelor, atentiei concentrate si distributive specifice, a caror grad de dificultate creste odata cu nivelul de pregatire dobandit de cursant in sedintele anterioare, pe o durata de 30 ore, de conducere, impartite in sedinte de pregatire de 2 ore. 
 3. Partea de secretariat, pregatirea dosarului si inscrierea cursantului la examenul cu Politia, in vederea obtinerii permisului de conducator auto.
 4. Punerea la dispozitia cursantului a autovehiculului"SCOALA", cu care s-a instruit, pentru a sustine proba practica a examenului cu politia (conducerea in trafic urban si manevre de indemanare: mersul innapoi, parcari intoarceri, etc). 

 • Durata minima obligatorie, a unui curs de pregatire prevazuta prin lege, pentru dobandirea permisului de conducator auto este de 5 saptamani, durata maxima nefiind prevazuta de legiuitor.  
 • Programul de instruire este flexibil, si poate fi adaptat dupa intervalele orare cerute de cursant, dupa posibilitatea acestuia de a se prezenta la instruire. 
 • Pretul intregului pachet de servicii asigurat de scoala de soferi, inclusiv contravaloare carburantului consumat, (apoximativ 90 litri) in cele 30 de ore de conducere, este de 840 RON, pentru elevi si studenti, si 890 RON, pentru celelalte categorii de cursanti.
 • Tariful unei sedinte suplimentare de conducere, de 2 ore, inafara celor 30 de ore, garantate prin contractul de scolarizare, si care se acorda la cererea expresa a cursantului, este de 60 RON (aceasta oferta este valabila si pentru cei ce detin permis de conducator auto, si doresc sa-si imbunatateasca stilul de a sofa). 
 • Peste aceasta suma se adauga cheltuielile de completare a dosarului (care se depune la Politie in vederea programarii la examen, si obtinerea permisului de conducator auto) , suportate de cursant care sunt de 200 RON: fisa medicala 80 RON, avizul psihologic 35 RON, cazierul judiciar 12 RON, taxa de permis 68 RON, taxa de examen cu politia 5 RON. 
 • Valabilitatea fisei de scolarizare, intocmita de scoala de soferi (calculata de la data cand cursantului i s-a innaintat dosarul la Politie pentru examen, si nu de cand s-a inscris in scoala de soferi) este de un an, deasemeni si fisa medicala si avizul psihologic au valabilitatea tot de un an de la data eliberarii, cazierul judiciar are valabilitatea de 6 luni de la data eliberarii, restul documentelor cuprinse in dosar, potrivit legii au valabilitate nelimitata. 
 • In caz de esec la prima sesiune de examen cu politia, dosarul poate fi reprogramat, pentru o noua sesiune, in termen de 17 zile lucratoare (3 saptamani), caz in care se achita din nou taxa de examinare de 5 RON, de la a patra incercare taxa se majoreaza la 74 RON. 
 • Reprogramarea la examenul cu politia poate fi facuta, de atitea ori, din 17 in 17 zile lucratoare, pana la obtinerea permisului de conducere, in limita valabilitatii fisei de scolarizare, peste acesta limita, fiind necesara urmarea din nou a cursurilor unei scoli de soferi, cu cheltuielile aferente, de rigoare. 
 • Examenul teoretic cu Politia se sustine prin prezentarea directa a candidatului, avand asupra sa dosarul intocmit de scoala de soferi. 
 • Proba practica (conducerea in oras) se programeaza anticipat examenului teoretic. Examenul practic poate fi decalat de cel teoretic conform legii, cu 90 de zile maxim, la cererea candidatului.
 • Ordinea in care se sustin probele este: examenul teoretic (eliminatoriu), urmat de cel practic. 
 • Examenul teoretic consta in rezolvarea unui chestionar de legislatie rutiera, prim ajutor in caz de accident, conducere ecologica si mecanica, format din 26 de intrebari din care trebuie rezolvate corect minim 22, pentru a fi declarat "admis", in timp de 30 de minute. 
 • Chestionarul este tip grila, fiecare intrebare are 3 raspunsuri enuntate, din care pot fi bifate: un raspuns corect ( a, b sau c), doua raspunsuri corecte, trei raspunsuri corecte. 
 • In caz de esec la proba teoretica, sau la proba practica (dupa ce anterior s-a obtinut calificativul"admis" la proba teoretica), cu ocazia reprogramarii intr-o noua sesiune de examen, se sustin ambele probe. 
 • In total, suma pe care trebuie s-o investiti in pregatirea dumneavoastra, pentru a obtine permisul de conducere, si prin asta abilitatea, capacitatea si libertatea de miscare, in aceste vremuri in care totul se intampla foarte repede, denumit generic secolul vitezei, si caruia nu-i poti rezista fara sa te adaptezi, se ridica la 840+200=1040 RON (elevi, studenti), sau 890+200=1090 RON (celelalte categorii de cursanti)La aceste preturi se mai acorda o reducere de 50  RON la plata integrala. In caz de insucces suma se majoreaza cu taxa de examen, mentionata mai sus, achitata in contul Politiei. 
 • Fisa medicala si avizul psihologic se obtin de la cabinete partenere scolii de soferi, unde nu sunt necesare programari anterioare, si nu se vor intimpina alte dificultati de natura procedurala, birocratica, etc. 
 • Plata tarifului se poate face si in rate, la date si in cuantumuri stabilite de cursant. Daca oferta nostra v-a trezit interes, si vine in intampinarea trebuintelor dumneavoastra, va asteptam la tel. 0758686979; E-mail: drivementor@yahoo.com, pentru alte informatii, si eventual pentru a va inscrie la cursurile scolii noastre de soferi. Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu: