duminică, 10 aprilie 2011

Dictionar auto - I

IMPORT CAPTIV
IMPORT CAPTIV Autovehicul sau piesa de schimb vandute cu marca si numele importatorului si nu cu marca producatorului.

IMPORTATOR
IMPORTATOR Companie care in baza unui contract cu producatorul, importa produsele acestora in tara in care isi desfasoara activitatea.

INECARE
INECARE Reducerea fluxului de aer din carburator si imbogatirea amestecului de combustibil-aer. Aceasta limitare temporara ajuta la pornirea motorului.

INEL DE GHIDARE
INEL DE GHIDARE Are rolul de a transmite de la arborele de transmisie la cel diferential.

INJECTIA DE COMBUSTIBIL CU DESCHIDERE
INJECTIA DE COMBUSTIBIL CU DESCHIDERE Amplasat pe conducta de admisiune a fiecarui cilindru, langa orificiul conductei. Acest tip de injectie imbunatateste distributia combustibilului si permite o flexibilitate ridicata la proiectarea conductei de admisie. Astfel creste circulatia la motor.

INJECTIE
INJECTIE Se intalneste la motoarele cu ardere interna si spre deosebire de carburator, injectia ofera o masurare a combustibilului si a aerului mai precisa. Rezultatul: o putere crescuta, o economie de combustibil si emisii de gaze scazute. Motoarele sofisticate folosesc cate un injector la fiecare cilindru pentru a masura cat mai precis combustibilul. Sistemele simple sunt echipate cu un singur injector pozitionat in camera centrala.

Niciun comentariu: