duminică, 8 aprilie 2012

Scoala de soferi Cluj - Semnale luminoase la trecerile la nivel cu calea ferata.

 Semnale luminoase la trecerile la nivel cu calea ferata

3 Dispozitive luminoase.


 


 • Trecere la nivel cu o calea ferata simpla, fara bariere, prevazuta cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului
  Dispozitivul se amplaseaza inainte de o trecere la nivel cu o cale ferata simpla, pazita, fara bariere. Este prevazuta cu semnale luminoase si sonore. Functionarea concomitenta a semnalului luminos de culoare rosie si a celui sonor, semnifica apropierea trenului, conducatorul fiind obligat sa opreasca autovehiculul fara a depasi indicatorul trecere la nivel cu o cale ferata simpla, fara bariere. Pe langa semnalul luminos de culoare rosie, indicatorul mai este prevazut si cu un semnal cu lumina alba intermitenta, cu cadenta lenta, ce permite trecerea peste calea ferata.

    

 • Trecere la nivel cu o cale ferata dubla, fara bariere, prevazuta cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului
  Dispozitivul se amplaseaza inainte de o trecere la nivel cu o cale ferata dubla, pazita, fara bariere. Este prevazuta cu semnale luminoase si sonore. Functionarea concomitenta a semnalului luminos de culoare rosie si a celui sonor, semnifica apropierea trenului, conducatorul auto fiind obligat sa opreasca autovehiculul fara a depasi indicatorul trecere la nivel cu o cale ferata dubla, fara bariere. Pe langa semnalul luminos de culoare rosie, indicatorul mai este prevazut si cu un semnal cu lumina alba intermitenta, cu cadenta lenta, ce permite trecerea peste calea ferata in siguranta.

    

 • Trecere la nivel cu o cale ferata simpla cu semibariera, prevazuta cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului Dispozitivul de paza a caii ferate se instaleaza inainte de o trecere la nivel cu o cale ferata simpla, pazita, cu semibariere. Este prevazuta cu semnale luminoase si sonore. Semnalul luminos de culoare rosie si cel sonor functioneaza in timpul in care bariera este coborata sau in curs de coborare si semnifica apropierea trenului, conducatorul auto fiind obligat sa opreasca autovehiculul inaintea barierei. Pe langa semnalul luminos de culoare rosie, dispozitivul mai este prevazut si cu un semnal cu lumina alba intermitenta, cu cadenta lenta, ce permite trecerea peste calea ferata in siguranta.

Niciun comentariu: